In Romania Japan Karate Association [JKA] a patruns in anul 1994 sub denumirea de Karate Do Asociation J.K.A. in localitatea Brasov sub conducerea dl. Catalin Neagu 5 dan si Gilca Marius 5 dan.
De remarcat, ca rezultat international din acele vremuri, este locul 1 la kata obtinut la Campionatul European din anul 1994 (Turcia) de Marius Gilca .

In anul 2001 Karate Do Asociation J.K.A. este preluata in Romania de Dragos Chiru si tot atunci isi schimba denumirea si structura in Asociatia de karate do Shotokan pastrand-ul, din vechea structura, doar pe Dl. Catalin Neagu in functia de Sef instructor J.K.A. Romania.

Datorita legislatiei Romane, in anul 2004 Asociatia de karate do Shotokan este nevoita sa isi schimbe iar structura si denumirea pentru a putea fi recunoscuta de Agentia Nationala pentru Sport.

 


Astfel ia fiinta Club Sportiv Karate J.K.A. din Romania. Agentia Nationala pentru Sport recunoaste si autorizeaza astfel Club Sportiv Karate J.K.A. din Romania autentificand C.I.S. BV/A2/00106/2004.

Anul acesta Club Sportiv Karate J.K.A. din Romania este membru in cadrul Federatiei Romane de Arte Martiale - Departamentul SKDUN, al Federatiei Romane de Karate, al Federatiei Romane de Karate W.U.K.F..si membra fondatoare al Federatiei Romane de FreeFight KickBoxing precum si a Asociatiei Judetene de Arte Martiale Brasov.